Полторак розповів, про що домовився з главою Пентагону

Полторак розповів, про що домовився з главою Пентагону

Укрінформ
Сполучені Штати Америки залишаються надійним партнером у боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України.

На цьому наголосив у п'ятницю міністр оборони Степан Полторак під час зустрічі з заступником секретаря з питань оборони США в галузі закупівель, технологій і логістики Френком Кенделлом, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Сполучені Штати Америки були й залишаються надійним партнером у нашій боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність. Неможливо переоцінити допомогу, яку ми отримуємо від уряду США.  Днями ми отримали безпілотні літальні апарати, а раніше - станції контрбатарейної боротьби. Уся отримана допомога використовується за призначенням та допомагає зберегти життя нашим військовослужбовцям і протистояти ворогу на сході України", - зазначив Полторак.

Він подякував за надану можливість отримувати дорадчу допомогу від іноземних радників під час розробки стратегічних документів оборонного планування.

"За участю іноземних радників з країн-членів НАТО, в тому числі США, ми вибудували чіткий шлях реформ та задекларували наші плани у Стратегічному оборонному бюлетені", - наголосив міністр, додавши, що від "намірів ми вже перейшли до реальних дій".

"Створений Комітет реформ Міністерства оборони, для роботи в якому ми потребуємо допомоги іноземних радників вищого рівня. Про це ми спілкувалися з міністром оборони США Ештоном Картером, який пообіцяв допомогти у цьому питанні", - сказав Полторак.

У свою чергу Кенделл зазначив, що Україна може розраховувати на США щодо надання консультативно-дорадчої допомоги за напрямами реформування системи закупівель та державного оборонного замовлення. Він високо оцінив результати, яких Україні вже вдалося досягти: «Ми спостерігаємо, як ви не лише швидко впроваджуєте реформи, а й за короткий термін пожинаєте плоди успішних реформ».

Заступник секретаря з питань оборони США в галузі закупівель, технологій і логістики також запевнив, що, незважаючи на майбутні зміни керівництва Сполучених Штатів, політика щодо Україні не зміниться, а він особисто буде усіляко сприяти українським Збройним силам у їхній боротьбі проти агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-