Представник ОБСЄ побачив прогрес переговорів у Мінську

Представник ОБСЄ побачив прогрес переговорів у Мінську

Укрінформ
Певний прогрес з питання відновлення залізниць в зоні конфлікту в Україні досягнуто сьогодні на черговому раунді переговорів у Мінську.

Про це повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик, передає БІЛТА.

Він пояснив, що на засіданні робочої групи з економічних питань знову ґрунтовно обговорювалися проблеми відновлення залізничної інфраструктури: "Позитивно, хоча і повільно, вирішуються питання відновлення системи управління залізницями та виплати заробітної плати залізничникам".

Крім того, сьогодні обговорювалося питання відновлення ліній електропередач. Для прискорення процесу подальші переговори по цій темі будуть йти на рівні відповідних міністерств України й Росії.

Відзначається прогрес і щодо водопостачання. Українська національна комісія з врегулювання енергетики і комунальних послуг внесла свої пропозиції по тарифах, які потрібно ще узгодити з відповідними адміністративними структурами України.

Сайдик поінформував журналістів про роботу інших робочих груп. Група з гуманітарних питань продовжила обговорювати звільнення утримуваних осіб, проблему зниклих безвісти. Порушена й така важлива тема, як перетин лінії зіткнення цивільними особами. Мова йшла про відкриття додаткових пунктів пропуску та про поліпшення роботи існуючих пунктів.

Координатор групи Тоні Фріш закликав учасників переговорів тісно співпрацювати з Міжнародним Червоним Хрестом. Зокрема, він мав на увазі надання для співробітників цієї організації доступу до тих місць, де утримуються полонені.

Фріш поінформував учасників зустрічі про свою поїздку в окремі райони Луганської та Донецької областей. При цьому координатор ознайомився з ситуацією по обидві сторони конфлікту. "Координатор поділився своїми враженнями про те, що цивільне населення в зоні конфлікту бажає всього лише відновлення миру та повернення в свої будинки", - акцентує Сайдік.

На сьогоднішніх переговорах представники ЮНІСЕФ представили свою дорожню карту заходів щодо захисту прав дітей.

У свою чергу учасники робочої групи з політичних питань продовжили обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Луганської та Донецької областей. Особливу увагу було приділено ролі ЗМІ у виборчій кампанії й фінансування.

Група з питань безпеки продовжила обговорення шляхів забезпечення сталого режиму припинення вогню. "У цьому контексті особливу увагу приділено визначенню ділянок для розведення сил", - сказав спецпредставник ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-