Діалог з Кремлем не змінить позицію Анкари щодо України – турецький посол

Діалог з Кремлем не змінить позицію Анкари щодо України – турецький посол

Укрінформ
Туреччина підтримує територіальну цілісність та суверенітет України і ця позиція не зміниться після відновлення діалогу з Росією.

Про це заявив посол Туреччини в Україні Йонет Тезел в інтерв’ю "Європейській правді".

"Останній рік, після збиття російського літака, наші відносини з РФ були мінімізовані, хоча ми й не прагнули цього. Ми стали єдиною країною в світі, яка взагалі не має діалогу з Росією, бо Росія не мала бажання вести такий діалог", - сказав Тезел.

Він нагадав, що США проводять зустрічі з РФ, ЄС, НАТО зустрічається з ними, навіть Україна, попри війну, має ці стосунки, і лише Туреччина їх не мала.

"І це справді було ненормально. Це не було добре для Туреччини, це не було добре також для України, для Криму. Зараз ми відновили діалог з Росією, але наша політика не змінилася. В тому числі – наша політика щодо України", - додав він.

Посол підкреслив, що Туреччина, як і раніше, підтримує територіальну цілісність та суверенітет України.

"І коли ми кажемо це, то це означає також, що Крим є невід’ємною частиною України. І росіяни знають, що ми не змінимо цю позицію. Це – принципове питання", - сказав Тезел.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зустрінуться в першій декаді серпня в одному з російських міст. Це буде їх перша зустріч після інциденту з літаком.

Нагадаємо, 29 червня Ердоган і Путін поговорили по телефону вперше після збиття в листопаді 2015 року російського Су-24.

Після розмови Путін заявив, що має намір доручити уряду країни відновити співпрацю з Туреччиною. Пізніше він підписав указ про зняття заборони на продаж туристичних путівок до Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-