За останні два роки число партій подвоїлося - Петренко

За останні два роки число партій подвоїлося - Петренко

Укрінформ
Якщо за всю незалежність України було зареєстровано всього близько 140 політичних партій, то протягом останніх двох років їх кількість збільшилася вдвічі.

Про це міністр юстиції України Павло Петренко заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

За його словами, Мін'юст сьогодні значно спростив і лібералізував процес реєстрації громадських об'єднань, у тому числі й політичних партій: "Проблема з реєстрацією партій відійшла в історію. Про це говорять цифри. Якщо за всю незалежність України було зареєстровано всього-навсього близько 140 партій, то протягом останніх двох років їх кількість збільшилася вдвічі. Зараз зареєстровано близько 300 партій, і вони функціонують".

При цьому, додав Петренко, питання реєстрації партій на сьогодні ретельно відстежується Мін'юстом спільно з українськими спецслужбами.

"Під час ескалації конфлікту з Російською Федерацією, а особливо після закону про декомунізацію, питання про реєстрацію такого роду партій відстежується, і ми дуже тісно співпрацюємо з цього зі спецслужбами. Що ж стосується партій, які займалися антиукраїнською діяльністю, то саме з нашої ініціативи заборонили діяльність двох партій: "Русский мир" і "Русское единство". Ці партії, в тому числі, підтримували незаконну анексію Криму. Після прийняття закону про декомунізацію Комуністична партія була заборонена також за ініціативою Міністерства юстиції і моєї особистої", - зазначив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-