США пообіцяли Луценку допомогу у поверненні корупційних активів

США пообіцяли Луценку допомогу у поверненні корупційних активів

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко обговорив з заступником міністра фінансів США з питань фінансової розвідки та протидії фінансуванню тероризму Адамом Сзубіним питання пошуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

«Офшорні зони є серцем української корупційно-мафіозної системи. Спільні скоординовані зусилля України та США у виявленні на цих територіях активів, отриманих злочинним шляхом, є ключем від успіху у боротьбі з легалізацією коштів та фінансуванням тероризму» - відзначив Луценко.

У свою чергу Адам Сзубін підтримав наміри генеральної прокуратури щодо розширення подальшої взаємодії та висловив готовність американської сторони активізувати і посилити двосторонню співпрацю у боротьбі зі злочинністю у фінансовій сфері.

Враховуючи, що фінансування тероризму є відносно новою категорією злочинів, які розслідуються органами слідства України, Луценко та Сзубін також обговорили можливість надання американською стороною технічної допомоги, необхідної для підвищення ефективності на цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-