ЄК у вересні оголосить про додаткові торговельні преференції Україні

ЄК у вересні оголосить про додаткові торговельні преференції Україні

Укрінформ
Україна та ЄС зацікавлені в тому, щоб поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі почала давати позитивну економічну віддачу вже найближчим часом.

Про це йшлося на зустрічі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з Комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстром у вівторок у Брюсселі.

"Це буде політичною "історією успіху" у наших двосторонніх відносинах", - наголосив Гройсман, якого цитує Урядовий портал.

Глава українського уряду закликав єврокомісара якнайшвидше ухвалити рішення про запровадження ЄС додаткових торговельно-економічних преференцій для України. "ЄС має рішуче підтримати Україну в контексті російських транзитних і торговельних обмежень", - заявив він.

У відповідь Мальмстром зазначила, що європейська сторона буде готова у вересні повідомити про додаткові торговельні преференції для України.

У цьому контексті Гройсман зауважив: "Дуже важливо, щоб сфера дії автономних преференцій ЄС була амбітною і включала в себе критично важливі категорії товарів, такі як м'ясо птиці, агропродукція тваринного походження, борошно, фруктові соки, електротовари, алюміній та вироби з нього".

Прем’єр-міністр поінформував, що уряд України працює над вирішенням проблеми "подразників" у двосторонніх торговельних відносинах між Україною та ЄС, врегулювання яких створює необхідні передумови для отримання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 600 млн євро.

Гройсман заручився підтримкою єврокомісара у питанні заснування Офісу супроводження інвестицій, а також реформуванні української митниці.

Сторони відзначили зацікавленість у поглибленні двосторонньої взаємодії з питань промислової політики. У цьому контексті було наголошено на необхідності започаткування Діалогу високого рівня Україна-ЄС з питань промислової політики.

Фото прес-служби Кабінету Мністрів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-