Суд у справі Майдану взяв перерву

Суд у справі Майдану взяв перерву

Укрінформ
Святошинський районний суд міста Києва оголосив перерву до 21 липня в розгляді кримінального провадження стосовно п'яти колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у масових вбивствах активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

Про це під час судового засідання у вівторок заявив головуючий в колегії суддя Сергій Дячук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголошується перерва до 11:30 21 липня 2016 року", - сказав він.

Під час судового засідання у вівторок суд розглянув висновки судово-балістичних експертиз надані стороною обвинувачення.

Водночас суд задовольнив клопотання прокуратури щодо виклику на допит експертів, які були задіяні в проведенні оголошених судом судово-балістичних експертизах. Всього планується допитати 8 чоловік під час судового засідання 26 липня об 11:30.

"Суд порадившись на місті ухвалив задовольнити клопотання прокурорів про виклик експертів і, враховуючи технічний бік питання, а також побажання сторін провадження, суд присяжних погодився з тим, щоб це питання вирішити з їхнім допитом на судовому засіданні у вівторок, 26 липня 2016 року", - наголосив суддя.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти п'ятьох колишніх беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують в убивствах на Майдані, не визнають власної вини за жодним з пунктів.

Усього, як пояснив прокурор Генеральної прокуратури України Яніс Сімонов, вдалось ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській, з них 20 перебувають у розшуку.

Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" Сергій Зінченко та Павло Аброськін перебувають під арештом із березня-квітня 2014 року. Їх обвинувачують у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

У січні 2015 року Генпрокуратура передала обвинувальний акт до суду, сторона обвинувачення вимагає Зінченкові та Аброськіну найвищої кари - довічного позбавлення волі.

У вересні 2014 року колишній командир роти "Беркута" Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, утік із-під домашнього арешту, його оголосили в розшук.

У лютому 2016 року суд об'єднав кримінальні провадження щодо колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янишевського, обвинувачуваних у розстрілі 48 активістів Євромайдану, з провадженням щодо Зінченка і Аброськіна.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов'язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-