САП повернула прокуратурі Києва

САП повернула прокуратурі Києва "справу Василишина"

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура повернула до прокуратури Києва кримінальне провадження щодо заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина, розслідування якої остання намагалася 15 липня передати до САП.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі САП.

"Ми знову бачимо, як неуповноважені законом органи гучно рапортують про затримання на хабарі топ-чиновника, вочевидь порушуючи підслідність, а потім нишком намагаються передати справу до САП для її завершення. Але наша позиція чітка: саме прокуратура м. Києва повинна довести розпочате нею провадження до логічного завершення - судового вироку", - цитує прес-служба керівника САП Назара Холодницького.

У відомстві зазначили, що з самого початку цю справу мало розслідувати Національне антикорупційне бюро під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, однак нею зайнялися інші органи. Зокрема, Василишина затримали під час отримання хабара 8 липня працівники прокуратури та СБУ.

У САП нагадали, що одразу після затримання виступили з заявою про те, що усі провадження з підслідності НАБУ та САП, які розслідують інші правоохоронні органи, порушуючи закон, можуть бути програні в суді. У відомстві також зауважили, що докази були зібрані прокуратурою м. Києва усупереч ч. 5 ст. 36 КПК, згідно з якою забороняється доручати здійснення досудового розслідування кримінального правопорушення, віднесеного до підслідності Національного антикорупційного бюро України, іншому органу досудового розслідування.

Як повідомлялося, 11 липня за Василишина було внесено заставу у розмірі 2 мільйони 856 гривень, і він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-