Гройсман розказав про шанси України стати експортером газу

Гройсман розказав про шанси України стати експортером газу

Укрінформ
Найпотужнішу котельню в Україні на твердому паливі (потужність 2,5 мГв) запустив сьогодні у Вінниці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Котельня обслуговуватиме два мікрорайони Вінниці, де проживає близько 8 тис. населення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

«Україна надто енергозатратна країна, і ми цього свідомі. При якісній стратегії енергоефективності, зниженні споживання газу, збільшенні власного видобутку, модернізації та будівництві нових потужностей ми можемо стати експортерами. За підтримки уряду та місцевої влади на рівні стратегій енергоефективності ми зможемо знизити в 3-4 рази споживання енергії і її вартість. Реалізація спільно зі швейцарськими партнерами проекту у Вінниці, заходи з енергоощадності за два роки дозволили знизити споживання газу по Вінницькій області на 30 відсотків»,- сказав Гройсман.

За його словами, за цей же період по Україні споживання природного газу зменшилося на 7,2 мільярди кубометрів.

Гройсман нагадав, що минулої середи уряд схвалив створення фонду з енергоефективності.

«Такий унікальний проект, як у Вінниці, виконаний на такому високому рівні, може стати прикладом для всієї України»,- наголосив Прем'єр-міністр.

Він запевнив у підтримці урядом стратегій з енергоефективності по всій країні.

Проект з енергоефективності у Вінниці стартував завдяки Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Швейцарською конфедерацією, урядом України та містом Вінниця щодо надання технічної і фінансової допомоги 11 листопада 2012 року. Котельня на твердому паливі по вулиці Баженова, 15а є одним із компонентів першого етапу проекту. Українська сторона вклала в проект 69 мільйонів гривень, швейцарська - 9 мільйонів франків. Подібної котельні потужністю 5,2 мГв, яка працює на такому виді палива (щепі), немає аналогів в Україні. Другим етапом проекту планується запустити у Вінниці ще одну подібну котельню потужністю 3,3 мГв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-