Холодницький побажав прокуратурі успіху у справі Василишина

Холодницький побажав прокуратурі успіху у справі Василишина

Укрінформ
Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький наполягає на тому, щоб кримінальні провадження вели ті органи, які їх розпочинали.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання щодо перебігу кримінального провадження проти заступника міністра охорони здоров’я Романа Василишина.

"Справа Василишина стала каталізатором проблем по підслідності...Боротьба з корупцією повинна тривати, але тривати вона має відповідно до закону. Нехай всі ті органи, які ці справи розпочинають, доводять їх до суду. Це буде справедливо і по відношенню до правоохоронних органів і до суспільства. А коли починаються ігри, що справи починають, а потім через місяць передають НАБУ. І коли НАБУ і антикорупційна прокуратура повинні відповідати за докази, до збору яких вони не були причетні - це дуже неправильно", - сказав він.

Холодницький побажав успіху прокуратурі Києва, у провадженні якої знаходиться ця справа. "Бажаю довести цю справу до суду і до обвинувального вироку", - сказав Холодницький.

Як повідомлялось, 8 липня Дніпровський райсуд столиці, розглянувши клопотання прокуратури м. Києва, обрав для заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 856 гривень.

Василишина було затримано "на гарячому" 8 липня вночі. За даними правоохоронців, заступник міністра створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні м. Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-