Парламент посилив соцзахист атошників та їх сімей

Парламент посилив соцзахист атошників та їх сімей

Укрінформ
Народні депутати ухвалили законопроект щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції.

За відповідне рішення проголосували 237 нардепів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці зазначається, що закон №3339 "Про внесення змін до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції" щодо соціальної державної допомоги малозабезпеченим сім'ям передбачає, що розрахунок середньомісячного доходу такої сім'ї базується на сукупному доході всіх її членів з усіх джерел надходжень протягом шести місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги.

"У переважній більшості військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції, позбавлені можливості матеріально (фінансово) допомагати своїм сім'ям. Крім того, учасники АТО, в силу об'єктивних і суб'єктивних чинників, не в змозі надавати довідки щодо своїх доходів. Тому в даний час гостро постає питання про гарантії належного соціального захисту з боку держави учасників антитерористичної операції та членів їх сімей", - йдеться в документі.

Ухвалений закон передбачає, що в сукупному доході сім'ї не враховується грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в АТО на час її проведення.

Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги встановлюється Кабінетом міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-