Луценко: Прокурор має спочатку показати декларацію, а потім наступати на інших

Луценко: Прокурор має спочатку показати декларацію, а потім наступати на інших

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко упевнений, що лише прозорість може повернути довіру народу до власної держави. Він вважає, що прокурор "має спочатку показати свою декларацію, а потім наступати на інших".

Про це Луценко заявив у вівторок, 12 липня, під час презентації у ГПУ Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та системи електронного декларування, повідомляє прес-служба відомства.

"Лише прозорість може повернути довіру народу до власної держави. Вже у жовтні, коли будуть подані декларації, можна буде побачити перші результати. Я хочу, щоб уже цього року ми мали декілька показових, успішних історій, перших справ, які засвідчать рівність усіх перед законом", - сказав генпрокурор.  

Він зазначив, що, безперечно, прокурори будуть змушені, як і всі держслужбовці, заповнювати електронні декларації.

"Безумовно прокурор має спочатку показати свою декларацію, а потім наступати на інших", - заявив Луценко.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак підкреслила, що не треба боятись системи електронного декларування. Це той превентивний інститут, який буде запроваджений з метою виховання засад доброчесності високопосадовців і всіх осіб, які працюють на держслужбі або займають відповідальну або особливо відповідальну посаду.

Заступниця директора програми розвитку ООН в Україні Блерта Чела зазначила, що система декларування активів має значний потенціал і є дуже потужною у боротьбі і попередженні корупції. Усім громадянам, платникам податків буде надана можливість ознайомитися, що належить державним службовцям.

"Попередження і боротьба з корупцією - це відповідальність усіх і кожного, як державних органів, засобів масової інформації, так і кожного громадянина", - наголосила Чела. - Мене дуже надихає і радує відданість справі, яку демонструє і підтверджує генеральний прокурор України".

Керівник проекту програми розвитку ООН в Україні "Прозорість і доброчесність публічного сектору" Іван Пресняков провів презентацію переваг електронної системи декларування майна осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-