Хан розказав про потенціал

Хан розказав про потенціал "Східного партнерства"

Укрінформ
Євросоюз залишається відданим власним зобов'язанням щодо підтримки стабільності та процвітання в країнах Східного партнерства, але говорити про успіхи в економічній сфері можливо лише за умови вирішення занепокоєнь, які виникають у сфері безпеки.

На цьому в понеділок наголосив Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та розширення Йоханесс Хан під час спільної прес-конференції у Києві за підсумками 7-го неформального міністерського діалогу в рамках ініціативи ЄС "Східне партнерство".

"Хочу підтвердити готовність ЄС до співпраці з нашими партнерами по Східному партнерству, для нас їх стабільність та заможність завжди буде пріоритетом. Зрозуміло, щоб досягти цього, потрібно вирішити безпекові проблеми. При цьому економічний розвиток може бути інструментом для досягнення стабільності. Нині на шість країн "Партнерства" припадає лише 1,7 відсотка товарообігу ЄС, що свідчить про величезний потенціал такої співпраці", - сказав Єврокомісар.

Він зауважив, що зараз ЄС розглядає програму розвитку транспортної інфраструктури, яка також буде корисною для економічного розвитку регіону, адже поєднає країни Східної Європи з ширшим Європейським Союзом.

"Від усіх нас залежить, як ми скористаємося цими можливостями. Ми маємо подивитися, як ефективно стати в нагоді одне одному на користь нашим громадянам", - додав Хан.

Думку про те, що безпека є передумовою для успішного економічного розвитку країн регіону підтвердила заступник Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності Хельга Шмід, яка також взяла участь у прес-конференції.

"Цей формат відкриває для нас можливість для багатосторонніх контактів. При цьому безпека є передумовою для розвитку та заможності наших країн. Ми обговорили, яким чином може використовуватися безпекова політика ЄС як складова глобальної стратегії ЄС, адже вона окреслює принципи поведінки та політики відносно наших сусідів, надає інструменти для боротьби із спільними викликами, такими як тероризм, виклики в сфері міграції та у енергетичній безпеці", - зауважила представниця Євросоюзу.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-