Чотири парламентські партії обіцяють розкрити фінансові звіти

Чотири парламентські партії обіцяють розкрити фінансові звіти

Укрінформ
БПП, Народний Фронт, Самопоміч і Радикальна партія погодилися розкрити свою фінансову звітність для перевірки новоствореною коаліцією з протидії політичній корупції.

Про це в понеділок, 11 липня, оголосили представники вказаних партій під час форуму "Гроші партій - під контролем", повідомляє Transparency International Ukraine.

"БПП, Народний фронт, Самопоміч і Радикальна партія віддадуть свою фінансову звітність для аудиту громадськості. Представники Батьківщини та Опозиційного блоку проігнорували запрошення до співпраці", - йдеться у повідомленні.

Представники партій домовилися, що вся інформація про доходи, видатки, майно та фінансові зобов'язання, яку відповідно до Закону "Про запобігання та протидію політичній корупції" мала бути передана в НАЗК та НАБУ, буде надіслана і для аудиту громадськими організаціями.

До коаліції, яка займеться перевіркою партійних грошей, увійшли такі організації, як Центр "Ейдос", Transparency Intenational Україна, Центр демократії та верховенства права, Міжнародний інститут демократій, Інститут Республіка, Рух "Під контролем" та інші.

"Щоб викрити політичну корупцію та не допустити маніпуляцій з партійними касами, свої сили об'єднають не тільки правоохоронні органи, але й найпотужніші антикорупційні громадські організації. Це безпрецедентна ситуація не тільки для України, держава та громадянське суспільство і навіть самі партії об'єднуються для викорінення політичної корупції", - заявив голова Центру "Ейдос" Віктор Таран. 

З цією метою у жовтні розпочне роботу розроблений Центром "Ейдос" портал "Партійна каса", присвячений аналізу, візуалізації інформації про гроші партій та створюватися індекс корупції політичних партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-