Для Нідерландів є три варіанти - посол про

Для Нідерландів є три варіанти - посол про "українське питання"

Укрінформ
Наразі складно спрогнозувати, якої форми набудуть пропозиції Нідерландів у зв’язку із негативними результатами референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, але текст Угоди не буде змінено. 

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Нідерландах Олександр Горін в інтерв’ю Укрінформу.

"Україна вважає, що пропозиції щодо виходу з того становища, в яке потрапив ЄС, мають бути зроблені Нідерландами. Зараз вони шукають і формулюють такі пропозиції. Щойно вони будуть знайдені, ми готові їх розглядати. Але ми одразу можемо сказати, що жодної літери в тексті Угоди про асоціацію не буде змінено", - сказав Горін.

Він відзначив, що Нідерланди наразі не внесли офіційних пропозицій щодо того, яким чином буде вирішене питання ратифікації.

Посол зауважив, що у позиції Нідерландів зараз є багато риторики, пов’язаної із внутрішньополітичною ситуацією, зокрема наближенням виборів, які мають пройти у країні у березні наступного року.

"Питання про внесення змін, знову ж таки, є частиною внутрішньополітичної риторики. Всі країни ЄС розуміють, що внесення змін в Угоду - неможливе. Особливо, якщо пам'ятати, що за це висловилися менше 20% населення Нідерландів - не найбільшої країни в Європі. На даному етапі мені здається, всі розмови про внесення змін - це, все ж таки, результат політичного маневрування в рамках однієї країни", - зазначив Горін.

Він також підкреслив, що наразі можна розглядати три варіанти, які можуть бути озвучені нідерландською стороною – ратифікація Угоди без врахування результатів референдуму, відмова Нідерландів від ратифікації, а також пошук варіанту, який дозволить Нідерландам взяти до уваги позицію тих, хто голосував "проти" ратифікації Угоди на референдумі.

"Третє - це те, про що зараз йдеться: Нідерланди намагаються знайти форму, яка дозволила б узяти до уваги думку тих, хто проголосував "проти". З іншого боку, риторика прем'єр-міністра Рютте зараз також стосується і того, що треба взяти до уваги думку й тих, хто проголосував "за", й тих, хто не прийшов на голосування, оскільки виступав категорично проти референдуму. Як на мене, це нова риса. Тому, вірогідно, щось буде оформлюватись в рамках третього сценарію", - вважає посол.

Повністю інтерв’ю читайте на сайті Укрінформу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-