Україна та Канада відзначать спільне свято

Україна та Канада відзначать спільне свято

Укрінформ
Україна візьме участь у цьогорічному святкуванні 125-річчя з часу початку української еміграції до Канади.

Про це на спільній прес-конференції з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окрему увагу під час переговорів ми приділили питанням багатогранної культурно-гуманітарної взаємодії між Україною і Канадою. Цей рік є важливим, особливим, ювілейним для численної української громади Канади, яка відзначає 125-річчя з часу початку української еміграції до Канади, і я наголосив, що Україна буде відповідним чином представлена в Канаді під час цих святкувань", - сказав Порошенко.

Він додав, що восени цього року Конгрес українців Канади та інші організації проведуть низку вагомих заходів з нагоди цієї визначної пам'ятної дати.

Порошенко відзначив, що українські канадці є "тим мостом, який з'єднує наші країни". За словами Президента, йому надзвичайно приємно констатувати, що українські канадці представлені в канадському уряді, "включаючи і дуже доброго і давнього друга України Христю Фріланд, яка сьогодні підписувала Угоду (про ЗВТ - ред.)".

"Впевнений, що, маючи тісні історичні і, не побоюсь цього слова, родинні зв'язки українців і канадців, а також спільні для обох держав демократичні цінності, відносини між Україною і Канадою будуть продовжувати динамічний розвиток. Спільними зусиллями ми зможемо покласти край російські агресії та повністю відновити територіальну цілісність і суверенітет Української держави", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-