У Дуди позитивно оцінили квіти Порошенка жертвам Волинської трагедії

У Дуди позитивно оцінили квіти Порошенка жертвам Волинської трагедії

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда позитивно сприйняв жест українського колеги Петра Порошенка, який напередодні у Варшаві поклав квіти до пам’ятника жертвам Волинської трагедії.

Про це заявив журналістам у Варшаві міністр канцелярії Президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Справді, це був крок, який є важливим на шляху примирення щодо цих трагічних подій”,- заявив Щерський, наголосивши, що Дуда позитивно сприйняв цей жест.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко разом із українською делегацією поклав квіти до пам'ятника жертвам Волинської трагедії у Варшаві.

Два дні тому вища палата польського парламенту (сенат) запропонувала нижній палаті парламенту (сейму) встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Республіки Польща". За ухвалення резолюції голосували 60 сенаторів правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS), проти висловилися 23 сенатори від опозиційної партії "Громадянська платформа" (РО). Політики від опозиції закликали відмовитися від ухвалення резолюції у такій формі, оскільки це може негативно вплинути на польсько-українські відносини.

Українські та польські історики по-різному оцінюють причини та кількість жертв Волинської трагедії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-