Ващиковський сказав, коли Україна стане

Ващиковський сказав, коли Україна стане "реальним кандидатом" у НАТО

Укрінформ
Північноатлантичний альянс тримає відкритими двері для України. Україна може стати реальним кандидатом на членство в НАТО після завершення відкритого конфлікту Києва з Москвою.

Про це під час саміту НАТО у Варшаві заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Вся концепція створення вільної і демократичної Європи, яка співпрацює в рамках ЄС і НАТО ще не завершилася. Ще є багато країн, які перебувають на етапі претендування на членство, або на етапі розгляду такої концепції”,- заявив Ващиковський.

Глава МЗС Польщі наголосив, що по відношенню до України в НАТО ведеться “політика відкритих дверей”.

Він зазначив, що питання кандидатури Грузії до членства в НАТО активно розглядається в Альянсі, натомість можливе членство України усе ще перебуває на етапі “внутрішньої дискусії (в Україні – ред.), хоча у середовищі багатьох політичних сил зростає переконання, що Україна в майбутньому повинна стати членом НАТО”.

“Ми усвідомлюємо, що Україна буде реальним кандидатом на членство (в НАТО – ред.), коли завершиться відкритий конфлікт між Росією та Україною”,- наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-