Порошенко у Варшаві вшанував пам'ять жертв Волинської трагедії

Порошенко у Варшаві вшанував пам'ять жертв Волинської трагедії

Укрінформ
Президент Петро Порошенко разом із українською делегацією поклав квіти до пам'ятника жертвам Волинської трагедії у Варшаві.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Президент запалив лампадку біля монумента на знак вшанування пам'яті загиблих.

Квіти до пам'ятника разом із Порошенком поклали віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, народний депутат України Надія Савченко, представники Адміністрації Президента.

Як повідомлялося, напередодні вища палата польського парламенту (сенат) запропонувала нижній палаті парламенту (сейму) встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Республіки Польща". За ухвалення резолюції голосували 60 сенаторів правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS), а проти висловилися 23 сенатори від опозиційної партії "Громадянська платформа" (РО). Політики від опозиції закликали відмовитися від ухвалення резолюції у такій формі, оскільки це може негативно вплинути на польсько-українські відносини.

Українці та польські історики по-різному оцінюють причини та кількість жертв Волинської трагедії. Зокрема, польські історики розглядають ті події як етнічні чистки виключно польського населення; українські - як «дію у відповідь» на вбивства поляками українських цивільних.

Фото прес-служби Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-