Порошенко і Ердоган проведуть у Києві Стратегічну раду

Порошенко і Ердоган проведуть у Києві Стратегічну раду

Укрінформ
Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган запевнив Президента України Петра Порошенка, що ніщо не вплине на зміцнення українсько-турецького стратегічного партнерства.

Про це йшлося під час їх зустрічі в рамках саміту НАТО у Варшаві, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент Туреччини наголосив на підтримці суверенітету та територіальної цілісності України і вкотре засудив переслідування кримських татар в окупованому Криму. Він підкреслив: ніщо не вплине на зміцнення українсько-турецького стратегічного партнерства", - йдеться у повідомленні.

Так, Порошенко та Ердоган домовилися про подальшу координацію у сфері регіональної безпеки та активізацію економічної співпраці між державами.

Було також досягнуто домовленості про проведення в Києві чергового засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів. Глави держав доручили міністрам закордонних справ підготувати це засідання.

Порошенко висловив вдячність турецькій стороні за нещодавнє рішення про збільшення строку безвізового перебування громадян України в Туреччині з 60 до 90 днів протягом 180-денного періоду. У цьому контексті Президент Туреччини відзначив зростання кількості українських туристів.

Глава Української держави також висловив співчуття турецькому народу у зв'язку з трагедією, що сталася у стамбульському аеропорту.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти середи 29 червня ц.р. в аеропорту ім. Ататюрка в Стамбулі стався теракт. Загинуло 42 особи, в т.ч одна українка. У нападі на аеропорт брало участь троє терористів, один із них підірвав себе, щоб двоє інших змогли проникнути на територію аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-