Порошенко вдячний США за підтримку суверенітету України

Порошенко вдячний США за підтримку суверенітету України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив вдячність уряду Сполучених Штатів Америки за принципову позицію у питанні суверенітету України включно з Кримом.

Про це глава Української держави заявив у четвер після зустрічі з Держсекретарем США Джоном Керрі, який перебуває з візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу відзначити принципову позицію США у питанні суверенітету територіальної цілісності України включно з Кримом. Це позиція держави, яка дійсно відчуває відповідальність за гарантування принципів та норм міжнародного права", - наголосив Порошенко.

За його словами, порушення базових, засадничих принципів післявоєнного світоустрою сьогодні "не може і не буде толеруватися".

Президент висловив вдячність Держсекретарю США за постійну увагу, яку Сполучені Штати надають Україні, за підтримку, яку Україна відчуває з боку уряду США.

 Сьогоднішній візит до України Керрі напередодні Варшавського саміту НАТО, за його словами, є "дуже вчасним", адже в ході зустрічі з Держсекретарем було проведено "ефективні і конструктивні переговори з точки зору зміцнення стратегічного партнерства між Україною і США".

Як повідомляв Укрінформ, Державний секретар США Джон Керрі у четвер прибув до Києва з Грузії.

Після зустрічі з Президентом України він має намір також зустрітися з українським Прем'єром Володимиром Гройсманом та головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

6 липня Керрі під час свого візиту до Грузії підтвердив політику відкритих дверей союзу НАТО.

Візит Держсекретаря США має на меті запевнити Тбілісі і Київ у солідарності Альянсу з Україною і Грузією, і в тому, що трансатлантична спільнота не залишає напризволяще ці країни.

Після України Держсекретар США вирушить на саміт НАТО у Варшаві, який проходитиме 8-9 липня. У саміті НАТО також візьме участь Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-