До Ради внесли проект постанови про пом'якшення санкцій проти Ірану

До Ради внесли проект постанови про пом'якшення санкцій проти Ірану

Укрінформ
Рішення РБ ООН щодо пом’якшення санкцій проти Ірану необхідно імплементувати в законодавство України.

Про це сказав заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко на засіданні парламентського комітету з питань нацбезпеки, повідомляє прес-служба РНБО.

Литвиненко представив проект Постанови про затвердження рішення РНБО від 20 травня 2016 року "Про виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй від 20 липня 2015 року №2231 щодо Спільного всеосяжного плану дій в частині секторальних санкцій".

Заступник секретаря РНБО нагадав, що 16 січня 2016 року генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) представив Раді Безпеки ООН звіт, у якому засвідчується виконання Ісламською Республікою Іран заходів у ядерній сфері, передбачених пунктами 15.1-15.11 додатку V до Спільного всеосяжного плану дій, схваленого резолюцією Ради Безпеки ООН.

Враховуючи згадану резолюцію і відповідно до Закону України "Про санкції", Кабінет міністрів України підготував і ухвалив розпорядження "Про виконання резолюції Ради Безпеки ООН від 20 липня 2015 р. № 2231 щодо Ісламської Республіки Іран в частині персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів".

Литвиненко повідомив також, що згідно із законом України про санкції, на підставі цього розпорядження було підготовлене рішення Ради національної безпеки і оборони України, введене у дію Указом Президента України.

"Відповідно до закону про санкції, проект Постанови вноситься до Верховної Ради для затвердження, і цей документ є фактично реалізацією на національному рівні рішення РБ ООН про пом'якшення санкцій щодо Ірану", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-