КСУ взявся за призупинення держгарантій громадянам у зоні АТО

КСУ взявся за призупинення держгарантій громадянам у зоні АТО

Укрінформ
Конституційний Суд України розпочав розгляд у формі письмового слухання справи щодо відповідності Конституції положення пункту 7 Прикінцевих положень закону про держбюджет на 2016 рік.

Доповідачем у справі є суддя Михайло Гультай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У конституційному поданні стверджується: оскільки законом номер 928 зупинено статті 1 закону 85, то до завершення антитерористичної операції громадяни України, які проживають на територіях, де проводиться АТО, та громадяни, які тимчасово переселені в інші населені пункти України з цих територій, позбавляються гарантій на захист своїх житлових та майнових прав, а також даній категорії громадян не буде якнайшвидше погашено заборгованість із виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, що утворилася внаслідок проведення АТО", - сказав Гультай.

Він зазначив, що, на думку авторів подання, положення п.7 Прикінцевих положень закону обмежує і звужує зміст та обсяг конституційних прав і свобод громадян України, які проживають на території проведення АТО, "шляхом обмеження наданих державою додаткових гарантій щодо захисту житлових та майнових прав громадян, які проживають на території де проводиться АТО".

Після заслуховування судді-доповідача суд перейшов до закритої частини пленарного засідання для прийняття рішення у справі. Про день і час оприлюднення рішення буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, до КСУ надійшло конституційне подання від 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України положення пункту 7 Прикінцевих положень закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-