Вівторок у Раді: Онищенко, звільнення суддів та безпека АЕС

Вівторок у Раді: Онищенко, звільнення суддів та безпека АЕС

Укрінформ
Народні депутати у вівторок першим питанням розглянуть надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка. 

Це передбачає порядок денний парламенту на 5 липня, передає кореспондент Укрінформу.

Другим питанням порядку денного є звільнення низки суддів України.

Окрім того, у повторному першому читанні нардепи розглянуть законопроект про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, та проект закону про оцінку впливу на довкілля.

Також парламентарії у першому читанні можуть підтримати законопроект щодо генетичної ідентифікації військовослужбовців, проект закону про електронні довірчі послуги, питання внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України в частині безпеки експлуатації атомних електростанцій.

Низка пунктів порядку денного спрямовані на вирішення проблеми з утилізацією відходів в Україні. Зокрема, проект закону щодо стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії, питання внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування розміщення побутових відходів, проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо використання деяких видів екологічного податку, проект закону про відходи.

У другому читанні нардепи можуть ухвалити законопроект про державну підтримку кінематографії в Україні; проект закону посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Також парламентарії можуть ухвалити раніше обговорені законопроекти про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо правового забезпечення відкритості баз даних та прозорості реєстраційних процедур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-