Україна і Болгарія засудили будівництво

Україна і Болгарія засудили будівництво "Північного потоку-2"

Укрінформ
Україна і Болгарія наголошують на необхідності зміцнення енергетичної незалежності регіону, а також засуджують будівництво газогону "Північний потік-2".

Про це йшлося під час переговорів Президента України Петра Порошенка з Прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим, повідомляє прес-служба глави держави.

"Важливою темою зустрічі стала взаємодія України та Болгарії щодо зміцнення енергетичної незалежності регіону, зокрема диверсифікації маршрутів постачання природного газу до двох держав. Співрозмовники засудили будівництво "Північного потоку-2", - йдеться у повідомленні.

Порошенко привітав позицію уряду Болгарії щодо необхідності виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України. Він також подякував за підтримку, яку болгарський уряд надає в реабілітації українських військових, які брали участь в антитерористичній операції, та дітей з Донбасу.

Сторони обговорили нові можливості, що відкриваються перед двома країнами у зв’язку з дією зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Вони домовилися посилити співпрацю щодо організації наступного засідання двосторонньої міжурядової комісії з питань економічного співробітництва в Софії та регіонального бізнес-форуму.

Порошенко також відзначив відновлення прямого авіасполучення між Києвом та Софією. Він висловив сподівання, що за результатами сьогоднішніх переговорів буде прискорена робота з налагодження залізничного і поромного сполучення між Україною та Болгарією.

Співрозмовники також обговорили умови будівництва автодороги з Одеси до Софії та домовилися про укладення угоди щодо запровадження з боку Болгарії довготермінових безкоштовних віз для громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-