Україна та Болгарія підписали двосторонні документи

Україна та Болгарія підписали двосторонні документи

Укрінформ
У рамках офіційного візиту Президента Петра Порошенка до Болгарії підписано низку двосторонніх документів про співпрацю у різних сферах.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, у присутності президентів України та Болгарії підписано Угоду між Державним космічним агентством України та Болгарською академією наук про співробітництво в рамках космічного експерименту "Іоносат-Мікро" на космічному апараті "Мікросат-М". Підписи під документом поставили міністр закордонних справ України Павло Клімкін та головний науковий секретар Болгарської академії наук Евдокія Пашева. Імплементація угоди дасть змогу поєднати український досвід та досягнення в космічній галузі з можливостями Болгарії як держави-члена ЄС. Документом регламентуються шляхи співпраці сторін з метою організації співробітництва у рамках проведення космічного експерименту на космічному апараті "Мікросат-М" за допомогою розробленого Болгарською академією наук інструментарного комплексу "Iondriftmeter ID-2", який має стати частиною бортового обладнання "Іоносат-Мікро".

Міністерства молоді та спорту України та Болгарії уклали Меморандум про співробітництво у молодіжній сфері. Документ підписали глава МЗС України Клімкін і міністр молоді та спорту Болгарії Красен Кралев.

Крім того, між Кабінетом Міністрів України та урядом Болгарії укладено Угоду про співробітництво у разі виникнення катастроф. Її підписали голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін та заступник міністра внутрішніх справ Болгарії Красимир Ципов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-