Президенти України та Фінляндії обговорили загострення в АТО через дії Росії

Президенти України та Фінляндії обговорили загострення в АТО через дії Росії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо погіршення безпекової ситуації на Донбасі через постачання зброї на окуповані території з Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави після телефонної розмови Порошенко з Нііністьо, під час якої сторони скоординували позиції напередодні візиту президента Росії до Фінляндії.

"Глава Української держави наголосив на погіршенні безпекової ситуації, що є наслідком постачання в окуповані райони Донбасу російської зброї та військ. Він також підкреслив важливість розгортання в регіоні поліцейської місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Президент Фінляндії підтримав продовження санкцій проти РФ.

"Зі свого боку президент Фінляндії висловив повну підтримку продовженню санкцій проти Росії через невиконання нею Мінських домовленостей", - зазначається в повідомленні.

Співрозмовники також обговорили ряд питань з порядку денного Україна-ЄС. Зокрема, Нііністьо наголосив, що безвізовий режим для українців має бути запроваджений без зволікань, оскільки Україна виконала для цього всі необхідні умови. Крім того, сторони домовилися про поглиблення двостороннього діалогу. Зокрема, про наступний візит Президента України до Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-