Парубій закликав вклонитися пам'яті загиблих у битві під Берестечком

Парубій закликав вклонитися пам'яті загиблих у битві під Берестечком

Укрінформ
Парубій закликав вклонитися пам'яті загиблих у битві під Берестечком та сучасних лицарів, які віддали життя за незалежність України.

На цьому наголосив у своєму Зверненні до українців з нагоди річниці битви під Берестечком Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"365 років тому тут полягли тисячі звитяжних воїнів за волю українського народу. Сила духу і мужність війська стали символом національної свідомості та нескореності України.

Щиро вірю, що урочистості з нагоди знаменного ювілею об’єднають нас у святій любові до рідної країни, гордості за свій народ, шані до його героїв.

На Козацьких Могилах вклонімося пам'яті загиблих у битві під Берестечком та сучасних лицарів, які віддали життя за незалежність України на Донбасі", - зазначається у Зверненні.

Битва під Берестечком 1651 року – найбільша за кількістю учасників баталія Визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького.

Історія цієї битви, яка, як відомо, закінчилась перемогою війська Речі Посполитої над українськими козаками, й дотепер викликає багато питань і містить загадки. Під час Берестейської битви була проявлена особлива відвага українських козаків, які, зокрема, повторили подвиг 300 спартанців під час Фермопільської битви часів греко-перських війн V століття до Р. Х (сталась 480 року до Р.Х).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-