Справа Онищенка: суд обере запобіжний захід Постному 29 червня

Справа Онищенка: суд обере запобіжний захід Постному 29 червня

Укрінформ
Запобіжний захід для фігуранта "газової справи" Валерія Постного суд продовжить обирати 29 червня. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив адвокат Постного Ігор Федоренко.

"Перенесення слухання справи – це природне рішення, яке мало бути ухвалене ще в п'ятницю у зв'язку зі станом здоров'я Постного. Він знаходиться у стані, який не дозволяє йому бути учасником судового процесу, сприймати, що навколо відбувається, про що ми з початку судового засідання говорили суду", – пояснив адвокат.

Нагадаємо, НАБУ підозрює Олега Рябошапку і Валерія Постного в організації злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування". Їм обом висунуто підозри у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

22 червня Рябошапка і Постний були звільнені з-під арешту після того, як внесли заставу. Проте їх знову затримали на виході з Лук'янівського СІЗО за іншим епізодом, який також стосується "газової справи".

За словами адвокатів, Постний, який знаходиться в лікарні, не може розмовляти.

19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій також фігурує народний депутат України Олександр Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збиток на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-