Канада бачить Україну рівноправним партнером – Шевченко

Канада бачить Україну рівноправним партнером – Шевченко

Укрінформ
Присутність прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо на канадсько-українському бізнес форумі, що пройшов цього тижня у Торонто, засвідчила партнерські стосунки між нашими державами.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Трюдо приїхав на форум, щоб на канадській землі, у присутності українського бізнесу і канадської спільноти оголосити, що бачить Україну потужним партнером в усіх сферах. Це - найбільший результат для нашої держави», - сказав Шевченко.

За його словами, виступ прем’єр-міністра на форумі стосувався не стільки економічних питань ЗВТ, як ширших партнерських відносин між державами. «Це був виступ не про ЗВТ, бізнес і робочі місця, а про майбутнє двох партнерів: України і Канади. Партнерів у найширшому сенсі», - зазначив посол.

На його переконання, з дипломатичної точки зору важливою є також неочікуваність цього візиту, адже він був офіційно підтверджений всього за день до початку форуму. «Важливим елементом протоколу є те, що цей візит був несподіваним, Трюдо вклинив його у свої плани», - пояснив Шевченко.

Нагадаємо, що цього тижня у Торонто проходив канадсько-український бізнес форум, участь у якому взяло близько півтисячі представників приватних підприємств, а також численна українська урядова делегація на чолі із першим віце-прем’єр-міністром. З канадського боку виступав особисто прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, прем’єр-міністр провінції Онтаріо Кетрін Уін, а також депутати федерального та провінційного парламентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-