Підвищення зарплат працівників об'єднаних громад прискорить децентралізацію - Ковальчук

Підвищення зарплат працівників об'єднаних громад прискорить децентралізацію - Ковальчук

Укрінформ
Підвищення оплати праці працівників об'єднаних громад до рівня зарплат спеціалістів міст обласного значення сприятиме більшій зацікавленості професіоналів у роботі в органах місцевого самоврядування.

Про це заявив представник Президента в Кабінеті міністрів України, Перший заступник Голови Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, коментуючи ухвалене сьогодні Урядом відповідне рішення.

На його думку, таке рішення значно прискорить процес децентралізації в Україні та сприятиме більшій зацікавленості професіоналів у роботі в органах місцевого самоврядування. «Працівникам об'єднаних територіальних громад підвищено оплату праці до рівня зарплат в містах обласного значення. Це дасть можливість втримати вже наявних та залучити нових вмотивованих працівників, які здатні втілити реформи», - заявив Віталій Ковальчук.

За словами представника Президента у КМУ, одним з бар'єрів для здійснення децентралізації в Україні було небажання кваліфікованих спеціалістів йти працювати в об'єднані громади. «Відтепер покладено початок для вирішення цієї проблеми. Загалом, ми очікуємо, що загальний професійний рівень спеціалістів, які працюють на об'єднані громади, зростатиме», - повідомив він.

Він нагадав, що Президент визначив децентралізацію як одну з пріоритетних реформ. «Впевнений, вона стане однією з найуспішніших реформ, реалізованих в Україні. До цього є воля Президента та Уряду», - підсумував Віталій Ковальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-