Порошенко доручив готуватися до Дня хрещення Київської Русі

Порошенко доручив готуватися до Дня хрещення Київської Русі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі - України".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"У документі зазначається необхідність відзначення свята на належному рівні, враховуючи важливість прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід'ємної частини європейської цивілізації, визнання ролі хрещення Київської Русі - України для української державності, збереження і розвитку національної культурної та історичної спадщини", - йдеться у повідомленні.

Глава держави постановив Кабінету міністрів утворити у двотижневий строк Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів із відзначення Дня хрещення Київської Русі – України та у місячний строк розробити та затвердити план заходів із відзначення свята. Програма заходів має включати, зокрема, підготовку та проведення 28 липня урочистостей за участю представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, релігійних організацій. Уряд має забезпечити проведення у поточному та наступному роках робіт з ліквідації аварійного стану, реставрації та реабілітації комплексу споруд Національного заповідника "Софія Київська" у місті Києві та собору Святого Юра.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено затвердити регіональні плани заходів із відзначення Дня хрещення Київської Русі - України та забезпечити їх виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-