Штайнмайєр попереджає про нові «розділові лінії» в Європі

Штайнмайєр попереджає про нові «розділові лінії» в Європі

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр попереджає про можливість появи нових розділових ліній в Європі і закликає до примирення.

Про це глава МЗС заявив у статті, опублікованій у середу в українському "Дзеркалі тижня", російському "Комерсанті" та білоруській "Радянській Білорусії" 22 червня, у день 75-ої річниці нападу фашистської Німеччини на СРСР.

"Саме у часи, коли в Європі існує загроза виникнення нових розділових ліній, необхідно знову і знову усвідомлювати вагомість спільних спогадів", - заявив Штайнмайєр у колонці ДТ (http://zn.ua/columnists/pamyat-otvetstvennost-buduschee-216886_.html).

 "Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти стійкий і стабільний світопорядок у Європі. Одностороння, така, що суперечить нормам міжнародного права, зміна кордонів і недотримання територіальної цілісності сусідніх держав переміщають нас у той час, який ми, здавалося б, вже подолали і повертатися до якого ніхто не бажає", - заявив німецький дипломат.

Він переконаний, що "допомогти попередити поступово виникаюче відчуження" зможе діалог, спільне шанування пам'яті та тісні зв'язки між суспільствами, особливо молоддю.

Глава МЗС закликав не сприймати мир у Європі "як належне", підкресливши, "зберегти мир можна, лише працюючи над цим день у день". "Мені хотілося б, щоб, незважаючи на конфлікти нашого часу, ми ніколи не забували: нас, європейців, об'єднує більше, ніж розділяє", - сказав Штайнмайєр.

Німецький міністр також запевнив, що німці "безмірно вдячні росіянам, українцям, білорусам та іншим народам колишнього Радянського Союзу за те, що вони перед лицем злодіянь і злочинів, скоєних від імені німецького народу, протягнули нам руку на знак примирення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-