Гринів не проти виключити Лещенка з фракції БПП

Гринів не проти виключити Лещенка з фракції БПП

Укрінформ
Лідер парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів не проти виключення з БПП народного депутата Сергія Лещенка, оскільки останній сам того прагне.

Про це Гринів заявив у інтерв'ю інтернет-виданню «Главком»

«Якщо приймати суто політичне рішення, я би Лещенка з фракції виключив. Сам Лещенко цього хоче. І я вчинив би чесно, бо не вважаю, що його дії повинні не помічатись і не каратись. Якби це був хтось інший, може, ситуація розвивалася б інакше. Але до Лещенка є ставлення як до дуже молодого депутата. Знаєте, як дитині часто багато чого прощають? От і до нього є таке поблажливе ставлення», - зазначив Гринів.

Крім того, він підкреслив, що для Лещенка виключення з БПП стало б політичним стартом зі своїми плюсами й мінусами, проте, за словами Гриніва, наразі «багато людей не хочуть йому (Лещенку. - Ред.) таку насолоду надати».

Водночас парламентарій зауважив, що виключення з фракції не є підставою на позбавлення депутатського мандату.

«Логічно, що той, хто порушує «корпоративні» правила своєї політичної сили, позбавляється мандату. Але законодавець, коли записував це поняття, говорив тільки про один варіант порушення корпоративної етики. Позбавлення мандату відбувається після виходу з фракції або невходження до неї. Так відбулося після виходу, наприклад, Миколи Томенка. А виключення з фракції протрактовано Конституційним судом як таке, що не є підставою для позбавлення мандату», - розповів Гринів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-