Кличко каже, що через ВР Київ втрачає сотні мільйонів

Кличко каже, що через ВР Київ втрачає сотні мільйонів

Укрінформ
Голова Асоціації міст України Віталій Кличко стверджує, що через півторарічне блокування в парламенті законопроекту про паркування автомобілів бюджети Києва та інших міст недоотримують мільярди гривень.

Про це мер Києва заявив на ХІІ Українському муніципальному форумі, учасники якого виробляють спільну позицію міських голів щодо розвитку місцевого самоврядування і розв'язання актуальних проблем життєдіяльності територіальних громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Співпраця органів місцевого самоврядування з державною владою має бути більш ефективною і прозорою. Бо іноді виглядає дивно: ми просимо, вимагаємо, але нас не чують. Для прикладу, в парламенті півтора року лежить нерозглянутим законопроект, який би дозволив розв'язати проблему з паркуванням автомобілів у містах. Внаслідок цього магістралі, зокрема, Києва, забиті залишеними автомобілями, а паркування поряд напівпорожні. Бюджети міст втрачають через це значні кошти", - зазначив Кличко.

Київський мер зауважив, що бюджет, приміром, Нью-Йорка, щорічно поповнються за рахунок оплати за паркування автомобілів на 1 мільярд доларів.  "У Києві це втрата сотень мільйонів гривень", - наголосив Кличко.

Крім того, постає питання, акцентував він: "чому ми повинні узгоджувати питання оплати за паркування автомобілів з Верховною Радою, коли проголошено курс на децентралізацію? Саме місцеві ради мають встановлювати правила і стягати штрафи за порушення правил паркування транспорту".

"Я впевнений, що ми повинні в цьому отримати підтримку парламенту. Від нас люди чекають ефективних кроків, а не декларацій. Ми розраховуємо на співпрацю з усіма гілками центральної влади та оперативне реагування на наші звернення", - підсумував Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-