У доповіді генсека РЄ не згадувались Крим і Донбас - Геращенко

У доповіді генсека РЄ не згадувались Крим і Донбас - Геращенко

Укрінформ
У щорічній доповіді генсека Ради Європи про права людини на 104 сторінках немає жодного слова про порушення фундаментальних прав людини в анексованому Криму і окупованому Донбасі.

Про це на Фейсбук написала заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

За її словами, Сергій Соболєв поставив Янгланду спільне від нашої украінськоі делегаціі запитання.

«Як так трапилося, що в щорічній доповіді Генсека про права людини на 104 сторінках немає жодного слова про порушення фундаментальних прав людини в анексованому Криму і окупованому Донбасі, жодноі згадки про тортури і арешти кримських татар , заручників, порушення права на життя, свободу слова, безпеку.

На нашу думку, Янгланд дав жахливу і цинічну відповідь! Він заявив, що начебто інформація про стан з правами людини в окупованому Криму і Донбасі не увійшла в щорічну доповідь про права людини...., тому що в цю доповідь включається інформація , що отримана від cпеціальних моніторингових місій РЄ і тд. А так як до Криму і Донбасу ніякі місії минулого року не допускалися, то і ніяка інформація в доповідь не увійшла!», - написала вона.

Геращенко наголошує, що відповідав він дуже невпевнено, і його позиція викликає обурення.

«Виходить, що якщо РФ закрила від світу окуповані територіі- то відтепер РЄ мовчатиме про знущання над українцями і кримськими татарами? Просто ганьба. Наша делегація готує листа з обуренням цією позицією», - написала нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-