Після поїздки прем'єра до США Україна очікує візити у відповідь – Климпуш-Цинцадзе

Після поїздки прем'єра до США Україна очікує візити у відповідь – Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до США підтвердив високий рівень підтримки з боку Вашингтона, що дає підстави очікувати продовження діалогу, у тому числі під час візитів американських представників до Києва.

Так охарактеризувала підсумки перебування української урядової делегації в США віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Той діалог, який вівся тут (у Вашингтоні – ред.), де відбулися зустрічі з міністрами економіки, енергетики та іншими представниками влади, а також у Конгресі – це величезний пласт контактів, які були охоплені за час візиту прем'єр-міністра. Тому я абсолютно розраховую на те, що ми далі будемо мати продовження цієї розмови на різних рівнях, у тому числі, в Києві", - зазначила віце-прем'єр-міністр під час зустрічі з українськими журналістами в Вашингтоні.

Вона підкреслила, що після розмов, які відбулися в адміністрації США й Конгресі можна сказати на 100%, що рівень взаємодії між країнами не зменшується.

"У мене немає тут, у Сполучених Штатах, того відчуття, яке періодично висловлюють наші європейські партнери стосовно певної втоми від України", - зауважила представник українського уряду.

Климпуш-Цинцадзе також зауважила, що зараз в Сполучених Штатах відбувається процес бюджетного планування на наступний фінансовий рік, і українська сторона очікує, що отримає "не меншу фінансову підтримку, ніж у 2016 році", а можливо й більшу. Це стосується не лише сфери оборони та безпеки, але й набагато більш широкого спектру питань, передусім, економічних реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-