ООН готує відповідь Україні на офіційний лист-протест

ООН готує відповідь Україні на офіційний лист-протест

Укрінформ
В Організації Об'єднаних Націй підтверджують факт отримання офіційного листа-протесту від України через заяви генсека організації Пан Гі Муна, зроблені ним напередодні під час форуму в російському Санкт-Петербурзі.

Як повідомив Deutsche Welle речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, формальна відповідь на протест Києва вже готується.

Дюжаррік зазначив, що листи в ООН від країн-членів "не є рідкістю". Водночас він не став докладніше коментувати дипломатичний скандал, що зчинився через висловлення генсека ООН в Росії та різку реакцію постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

Нагадаємо, генсек ООН підготував промову для Петербурзького економічного форуму, в якій йшлося про те, що Росія "грає вирішальну роль (...) у вирішенні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини та боротьби з розповсюдженням зброї масового ураження".

Виголошена версія промови була дещо іншою, у ній вже не було згадки про Україну, але все одно йшлося про те, що Москва відіграє дуже важливу роль, і що в ООН вельми розраховують на лідерство Російської Федерації.

Після цього Єльченко заявив, що не вважає, що в генсека ООН "залишилось якесь моральне право говорити що-небудь про конфлікт між Росією і Україною". Речник генсека ООН Дюжаррік відповів, що в ООН не збираються "відходити від того, що було сказано".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-