Естонія видасть Україні можливого свідка викрадення Савченко

Естонія видасть Україні можливого свідка викрадення Савченко

Укрінформ
Таллінн видасть Києву громадянина Естонії Володимира Полякова, якого підозрюють у тероризмі на території Луганської області.

Про це інформує ERR.

"Підозрюваний у бойових діях на території Луганської області України громадянин Естонії Володимир Поляков не зумів оскаржити у Державному суді рішення естонського уряду про видачу Україні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Державний суд не взяв до розгляду касаційну скаргу Полякова.

Раніше, 19 травня, Талліннський окружний суд скасував ухвалу суду першої інстанції та визнав законним рішення уряду Естонії про видачу Україні підозрюваного у тероризмі на території Луганської області Володимира Полякова.

Рішення про видачу Полякова Україні було прийнято урядом Тааві Рійваса у грудні минулого року по запиту української влади. У лютому адміністративний суд дав уряду розпорядження переглянути це рішення і винести нове. Суд вважає, що в цій справі не були виявлені обставини, необхідні для винесення ухвали, і тому вона є незаконною і її слід анулювати. Проте 19 травня окружний суд став на бік уряду.

Згідно з озвученою в Естонії підозрою, 34-річний Поляков входив у терористичне об'єднання. З червня 2014 року, як стверджує державна прокуратура, він воював у Луганську та його околицях проти українських силовиків.

За даними ЗМІ, Поляков міг бути свідком полону Надії Савченко. Як писала у березні естонська газета Postimees, Поляков перебував на блокпосту в селищі Металіст 17 червня 2014 року і був поранений, імовірно, під тим же артобстрілом, під яким загинули двоє російських журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-