Уряд обіцяє реформу ДСНС

Уряд обіцяє реформу ДСНС

Укрінформ
Кабінет міністрів має намір провести реформу в системі реагування на надзвичайні ситуації та гасіння пожеж, а також поліпшити умови роботи ДСНС.

Про це йдеться у плані пріоритетних дій уряду на 2016 рік, розміщеному на Урядовому порталі.

«Ключові кроки, які необхідно здійснити у середньостроковій перспективі: запровадження заходів, апробованих під час реалізації пілотних проектів з питань організації здійснення заходів цивільного захисту спроможних територіальних громад у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Львівській та Тернопільській областях, в інших регіонах України. Реформування державних пожежно-рятувальних та аварійно-рятувальних формувань ДСНС. Створення та забезпечення подальшого нарощування матеріально-технічної бази сил цивільного захисту та їх технічне переоснащення шляхом виконання державних, регіональних та місцевих програм, залучення міжнародної технічної допомоги», - йдеться у документі.

Члени Кабміну вважають за необхідне запровадити систему управління техногенною та пожежною безпекою на основі ризик-орієнтованого підходу і європейських стандартів щодо оцінювання та аналіз ризиків пожежної та техногенної безпеки суб’єктів господарювання. У планах є поглиблення міжнародного співробітництва та активізація процесів інтеграції ДСНС до Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

На переконання авторів плану, нині система реагування на надзвичайні ситуації та гасіння пожеж економічно неефективна, оскільки більшість заходів фінансується за рахунок Державного бюджету України. Це в сучасних економічних умовах не дає змогу утримувати необхідну кількість державних пожежних та аварійно-рятувальних частин, здійснювати їх належне комплектування, матеріально-технічне забезпечення, оснащення.

Вже у 2016 році у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Львівській та Тернопільській областях будуть реалізовані пілотні проекти з питань організації заходів цивільного захисту спроможних територіальних громад та формування структурних підрозділів відповідних органів з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту.

Дооснащення пожежно-рятувальною технікою та спеціальним обладнанням місцевих і добровільних пожежно-рятувальних підрозділів (пожежних частин) у рамках пілотних проектів, у тому числі за рахунок надлишкового майна та техніки ДСНС, місцевих, державних і міжнародних гуманітарних програм також заплановані урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-