Тимошенко назвала єдине, що дозволяє Гонтаревій втримати посаду

Тимошенко назвала єдине, що дозволяє Гонтаревій втримати посаду

Укрінформ
Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що Національний банк України на чолі з Валерією Гонтаревою шляхом зниження курсу національної валюти проводив свідому політику руйнації економіки країни, спрямовану на знищення платоспроможності населення.

Про це Тимошенко заявила в ефірі телеканала NewsOne, повідомляє офіційний сайт Тимошенко. 

«Я вважаю, що сьогодні все, що зроблено щодо курсу гривня-долар, було свідомою запланованою програмою знищення середнього класу, малого і середнього підприємництва, заощаджень людей і банківської системи України. Це диверсія проти України, яка зроблена руками керівника НБУ Валерії Гонтаревої», – сказала Тимошенко.

За її словами, через непрофесійні рішення Національного банку відбулося зниження курсу національної валюти утричі, що стало «детонатором, який розірвав на шматки всю економіку України і зробив неплатоспроможною практично всю українську націю і українські банки».

Політик уточнила, що Гонтарева має відповісти перед законом за провальну політику у цьому секторі. Водночас, за її словами, зараз триває спротив щодо притягнення до відповідальності винних осіб. «У парламенті зареєстрована постанова про звільнення Валерії Гонтаревої, і тільки Президент України тримає її на цій посаді. Але вона зобов’язана відповідати відповідно до Кримінального кодексу України», – наголосила Тимошенко.

Лідер фракції «Батьківщина» нагадала, що досі не вирішено складну проблему неспроможності населення погасити валютні кредити, оскільки їх вартість зросла у гривневому еквіваленті у кілька разів.

Аби вирішити таку проблему, парламент проголосував за відповідний законопроект щодо реструктуризації зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що дозволяв би боржникам валютних кредитів оплатити їх відповідно до курсу, по якому такий кредит було надано в день підписання договору. Проте зараз чиниться опір влади, що не дозволяє закону працювати.

«Закон про реструктуризацію валютних кредитів був проголосований у парламенті, але Президент наклав вето. В цей час Валерія Гонтарева, яка несе пряму відповідальність, практично бездіє. Жодної пропозиції від неї не надійшло», – акцентувала Тимошенко.

«Винні у такій політиці у найближчий час будуть відповідати, і ніхто від відповідальності не зможе ухилитися. Те, що зробили з українським народом і Україною, банківською системою і середнім класом, – це злочин, за який вони будуть відповідати в найкоротші терміни», – підсумувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-