Берлін і Париж не хотіли провокувати Москву, тепер ЄС платить втричі - нардеп

Берлін і Париж не хотіли провокувати Москву, тепер ЄС платить втричі - нардеп

Укрінформ
Україна, яка стала на важкий шлях реформ,  прагне досягти європейських стандартів і при цьому розраховує завжди бачити в особі ЄС відповідального партнера.

Про це сьогодні під час виступу перед представниками Парламентської Асамблеї НАТО в Києві заявила народний депутат України Ірина Геращенко.

 "Європа нам допомагає впроваджувати реформи. Можливо, ми не завжди вдалі учні, але при цьому робимо все від нас залежне і очікуємо на відповідальну позицію з боку наших європейських партнерів. Як нам пояснити українцям відкладення введення "безвізу" між ЄС і Україною, з новими аргументами - мовляв, треба розробити новий протокол на випадок загострення міграційних процесів. Хіба це є відповідальною позицією? Адже Україна виконала всі вимоги й, до того ж, вона не створює міграційні виклики", - заявила український політик.

Геращенко висловила сподівання, що європейські партнери також учитимуться на помилках, які вже були допущені.

 "Саме рішення Німеччини і Франції, які в Бухаресті заблокували надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО призвело до подальшого загострення ситуації. Хотіли начебто заспокоїти всіх і не провокувати Росію, але насправді лише створили умови для її агресії. Вже за три місяці відбулася агресія Росії проти Грузії, тепер - проти України. Росія повірила, що може впливати на політику України, і тепер ЄС утричі платить за ці помилки", - наголосила народний депутат.

Вона також висловила занепокоєння тим, що на сьогодні в Європі розгортається дискусія щодо можливого пом'якшення або скасування санкцій проти Росії.

"Дискусія щодо санкцій не вирішить жодної проблеми, вона лише послаблює позиції самого ЄС", - заявила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-