Гроші на науку: Кириленко пропонує мітингувальникам круглий стіл

Гроші на науку: Кириленко пропонує мітингувальникам круглий стіл

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко та міністр освіти і науки Лілія Гриневич зустрілися  із представниками наукової спільноти та обговорили питання щодо проблем фінансування Національної академії наук України і національних галузевих академій наук.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Уряд повністю поділяє позицію щодо задоволення потреб у фінансуванні науки, в тому числі і в поточному році. Ми докладемо усіх зусиль, щоб ті гострі проблеми, які зараз є, були вирішені", - наголосив він.

Він зазначив, що наука є одним із головних пріоритетів в урядовій політиці і має стати локомотивом позитивних змін в економіці та суспільстві.

"Ми ініціюємо проведення круглого столу за участю керівників держави, науковців, представників бізнесу та громадськості. Ми маємо спільно напрацювати стратегію реформування наукової сфери, яка буде покладена в основу бюджету-2017 та подальших років", - сказав Кириленко.

На зустрічі також обговорювалися питання щодо можливості запровадження регуляторних та фіскальних преференцій для фундаментальної та прикладної науки, інноваційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-