Україна може долучитися до болгарсько-румунської бригади

Україна може долучитися до болгарсько-румунської бригади

Фото
Укрінформ
Україна планує обговорити питання щодо участі українських військових у багатонаціональній болгарсько-румунській бригаді.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з міністром національної оборони Румунії Міхнеа Йоаном Мотоком у рамках візиту до штаб-квартири НАТО, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми маємо досвід участі у багатонаціональних військових формуваннях, зокрема йдеться про бригаду ЛитПолУкрБриг. Переконаний, що це ще один крок до збереження безпеки у нашому регіоні", - сказав Полторак.

Зі свого боку, міністр національної оборони Румунії привітав Степана Полторака з успіхами у реформах.

"Ми помічаємо зрушення та прогрес, якого вже вдалося досягти українському оборонному відомству на шляху реформування. Це саме ті меседжі, яких очікує Альянс", - підкреслив він.

Міхнеа Йоан Моток зазначив, що питання участі українських військовослужбовців у болгарсько-румунській бригаді буде обговорюватися. Він відзначив, що це - можливість розвитку і підтримки добрих відносин між країнами-сусідами.

Міністр національної оборони Румунії також наголосив на важливості продовження співробітництва у сфері оборони та прийняв запрошення Полторака відвідати Україну, щоб продовжити діалог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-