Рада

Рада "завернула" законопроект про паспорти з 14 років

Укрінформ
Верховна Рада направила на повторне друге читання законопроект №3224 про внесення змін до деяких законів, спрямованих на лібералізацію візового режиму для України, щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ухвалення законопроекту в цілому підтримали лише 192 нардепи. Рішення відправити законопроект на підготовку до повторного другого читання підтримали 246 нардепів.

«Метою проекту закону є уточнення переліку документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спецстатус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначення правового статусу окремих категорій осіб, усунення правових прогалин у діючому правовому регулюванні», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Законопроектом приводиться у відповідність з діючим законодавством Закон України «Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу і її спеціальний статус».

Також цим проектом закону пропонується запровадити обов'язок оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку; запровадження посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, і проїзного документу особи, якій надано додатковий захист.

Крім того, у законопроекті передбачено запровадження карти трудового мігранта, як документа, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, та підтверджує законні підстави для проживання в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-