Без глобального тиску Росію не спинити - Парубій

Без глобального тиску Росію не спинити - Парубій

Укрінформ
Україна виконує Мінські домовленості, хоча кожного дня на передовій гинуть українські військові. Саме тому Україна наголошує на необхідності збереження міжнародного тиску на Російську Федерацію.

Про це у вівторок у Києві під час конференції за участю Парламентської асамблеї НАТО заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна виконує Мінські угоди не зважаючи на те, що інша сторона продовжує щоденно порушувати свої зобов'язання. Наголошую, щоденно, кожного дня і кожної ночі відбуваються атаки військових на наші позиції, і майже кожної доби наші побратими гинуть на передовій. Для нас дуже важливо застосовувати міжнародні інструменти для підтримки дипломатичного шляху. Без глобального тиску Росію не спинити. Тиск повинен дотримуватися, доки Москва не почне поважати суверенітет своїх сусідів», - сказав Парубій.

Він зауважив, що, розуміючи психологію сучасного російського керівництва, може стверджувати, що Путін розуміє лише мову сили, і він зупиниться рівно там, «де ми спільно його зупинимо».

Спікер наголосив, що без розуміння необхідності таких спільних зусиль Україні буде важко будувати стратегію по відношенню до Російської Федерації.

«Важливо доповнити санкції широкою і ефективною міжнародною присутністю на Донбасі. Це має бути виконано, якщо ми прагнемо відновити мир на Донбасі. Наша формула мирного врегулювання на Донбасі проста - має бути виведення російських військ із території України, має бути повне відновлення контролю над кордоном українськими військами. І потім ми можемо розпочати дискусію про проведення виборів на звільнених територіях за законами України та за стандартами ОБСЄ», - зазначив Голова Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-