Сьогодні Рада спробує змінити свій регламент

Сьогодні Рада спробує змінити свій регламент

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив у вівторок пленарне засідання парламенту.

У залі зареєструвалися 336 нардепів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У другому читанні Верховна Рада планує розглянути законопроект про фінансову реструктуризацію; проект закону про внесення змін до чинного закону «Про вищу освіту щодо Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти»; законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус, на виконання зобов'язань України з лібералізації візового режиму з ЄС; питання змін до деяких законодавчих актів щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Також у другому читанні нардепи можуть внести зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо вдосконалення порядку застосування до засуджених заходів заохочення і стягнення та щодо гуманізації порядку та умов виконання покарань.

Крім того, у другому читанні у вівторок Рада може внести зміни до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення доступу до правосуддя осіб, які утримуються в установах попереднього ув'язнення та виконання покарань.

Верховна Рада у першому читанні сьогодні планує внести зміни до деяких законів України щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та її державної реєстрації; пропонується внести зміни у Закон України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»; щодо міжнародної технічної допомоги.

У першому читанні ВР також може ухвалити зміни до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб; внести зміни до деяких законодавчих актів щодо добровільного приєднання територіальних громад; законопроект про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону «Про державну службу». Для  повторного розгляду з пропозиціями Президента нардепам запропонований Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державне оборонне замовлення».

У розділі для прийняття рішення з обговорених питань Верховній Раді пропонується ухвалити законопроект щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг; внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України «Про ринок природного газу» стосовно особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу у перехідний період; питання створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-