У БПП вважають найкращою люстрацією виборних посад перевибори

У БПП вважають найкращою люстрацією виборних посад перевибори

Укрінформ
Найкраще очищення влади виборних посад – це проведення перевиборів. Що стосується боротьби з корупцією, то у нас є ряд антикорупційних органів, які можуть забезпечити виконання очищення влади усіх рівнів від корупціонерів.

Про це народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка»  Олег Барна заявив в прямому ефірі телеканалу «112», повідомляє прес-служба БПП «Солідарність».

Він також навів приклад того, що Закон про люстрацію має ряд недоліків.

«За необхідністю потрібно проводити люстрацію – це ніхто не заперечує, але методи, які були там закладені, порушують ряд конституційних норм. Про це заявляла Венеціанська комісія і правозахисні організації ЄС. Тому що підставою для люстрації – звільнення з роботи не може бути партійна чи релігійна приналежність, якщо така партія чи релігія не заборонена законом», – зазначив Барна.

Він додав, що в Законі про люстрацію до кожного випадку потрібно відноситися індивідуально.

«До Закону про люстрацію я критично відношуся з самого початку. Коли на Комітеті з протидії корупції виступала представник Міністерства юстиції Тетяна Козаченко і розповідала, що не проводиться люстрація  і  прокурори та високопосадовці нелюстровані, я чітко сказав, що в цьому контексті  потрібно підходити до кожного випадку індивідуально. Не дивіться на те, коли людина була на службі, дивіться на те, кому вона служила: чи Україні, чи Януковичу,  чи захищала корумповані схеми. Тут має бути комплексний індивідуальний підхід», – додав Барна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-