КСУ повернув

КСУ повернув "шалені пенсії" всім суддям часів Кучми-Януковича - Ємець

Укрінформ
Народний депутат України Леонід Ємець обурений нинішнім рішенням Конституційного Суду про зняття  обмеження максимального розміру пенсій суддів у відставці.

Він зазначає, що тепер усі судді часів Кучми-Януковича і ті, хто не пройде конкурс за новою судовою реформою, отримуватимуть "шалені пенсії" без обмежень.

Про це Ємець заявив у п'ятницю в розмові з журналістами, коментуючи рішення КСУ про визнання неконституційним обмеження максимального розміру довічного грошового утримання суддів у відставці сумою 10 тис. 740 грн, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Щойно Конституційний Суд відмінив закон, і тепер усі судді, які йдуть у відставку, і ті, які вже пішли у відставку, отримають супердоплати, які набагато більші за пенсії. При цьому доплати отримають не ті судді, яких зараз оберуть на відкритих конкурсах за новою судовою реформою, а судді часів Януковича-Кучми, які вже у відставці, а також ті, хто зараз терміново писатиме заяви про відставку, бо вони не пройдуть нові конкурси, а отримають компенсацію від держави", - заявив Ємець.

Він зауважив, що суть скасованого закону була в тому, "аби всі громадяни знаходились у рівних умовах".

"Якщо ти вчитель і працював на своїй посаді все життя, ти отримаєш пенсію, і таку ж пенсію, як і суддя, який виконував свою роботу. Але судді вирішили, що вони кращі за вчителів та інших пенсіонерів, і вони можуть визначати собі завжди шалені виплати", - сказав нардеп.

Він зазначив, що тепер судді "зможуть отримувати і 18 тисяч, і 20, і 30 тисяч". "Загалом це десятки мільйонів гривень щороку", - сказав Ємець.

При цьому він зауважив, що нинішнє рішення КСУ остаточне і оскарженню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-