Сьогодні Рада ЄС обговорить зміну правил для

Сьогодні Рада ЄС обговорить зміну правил для "безвізу"

Укрінформ
У Німеччині наполягають, що скасування візових вимог, зокрема на даному етапі для Грузії, можливе лише після запровадження у Євросоюзі нових правил про призупинення або скасування безвізового режиму для третіх країн.

Про це заявила державний секретар Міністерства внутрішніх справ ФРН Емілі Хабер перед початком другого дня засідання Ради ЄС з питань юстиції на внутрішніх справ у п’ятницю у Люксембурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ця дискусія буде проведена сьогодні. Це має величезне значення для Грузії, для грузинських громадян. Але нам потрібно переглянути механізм надзвичайного реагування, щоб вживати належних заходів у випадках масових зловживань безвізовими подорожами», - сказала німецький урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, зазначений новий механізм призупинення або скасування безвізового режиму у країнах Шенгенської зони стосуватиметься усіх третіх країн. Але дискусія з цього питання актуалізувалася після набуття Україною і Грузією, а також у перспективі Туреччиною і Косовом, реальних перспектив для безвізового режиму.

Відтак, якщо країни-члени ЄС і Європарламент не встигнуть до кінця липня завершити законодавчі процедури для скасування візових вимог українцям і грузинам, то повернення до цього питання буде можливим вже восени – після завершення літніх канікул у політичному сезоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-